miércoles, 9 de junio de 2010

Gastronomia








La gastronomia en la Vall d'Assuà i pots trobar:

Corder, conill, vaca bruna, porc, pollastre,la caça, les truites,els bolets,formatge,les herbes per l'amanida, la farina les patates i la col negra, els ous el codony , la pera de Cardós i les postres.
El corder: és l'animal emblemàtic de la vall dAssuà. És la principal font que es dedicava la gent i de la cual sen vivia.

El conill: És un dels animals que també sempre s'han tingut a casa i del cual sen treien moltes proteïnes i és fàcil cuinar-lo perquè té moltes varietats de fer.

La vaca: Això de menjar vedella es molt modern. Abans a les cases només es menjava carn de vedella quan una vaca o vedell s'accidentava. Es reinflava o es moria per una causa diferent a la malaltia.

El porc: Tot i que no es molt costum tenir porcs encara hi ha algunes cases que en tenen. Amb algunes cases encara es mata un o dos porcs a l'any i s'aprofita tot. Lo més comú en menjar es el xolís, pernil i facit de carnaval.
El pollastre: A totes les cases es tenen pollastres pel consum d'ous. Abans menjar pollastre era una festa ben grossa però ara sempre sen menja. Tot i que la gent encara continua pensant que el pollastre es més bo el de casa.

No hay comentarios:

Publicar un comentario